Cald sau rece, acest desert cu felii de cozonac date prin lapte si ou, un pic inabusite in unt, peste care asterni frisca si fructe rosii, este pe cat de simplu, pe atat de bogat si spectaculos. Mes amis, va propun o reteta delicioasa pe care am pregatit-o si pentru catalogul prietenilor de la Mega Image.
Ce ne trebuie:
Cozonac cu cacao si stafide
Fructe rosii (capsune, afine, coacaze)
2 oua
Smantana batuta (32% grasime)
Frisca de casa
Sirop de artar
Cum am pregatit:
Merge si ca mic dejun, si ca gustare, si ca desert. Cum va place. Sparg intai 2 oua, pun un pic de zahar si le bat cu telul, apoi adaug smantana lichida.
Tai cozonacul in felii mai groase, cam de trei degete. Asez intr-o tava mai inalta feliile de cozonac si smantana lichida peste el.
Intr-o tigaita, pun unt gras (82%). Stiti cum se spune: in bucataria franceza sunt trei lucruri importante: untul, untul si untul. Apoi pun in tigaie cele doua felii de cozonac, bine imbibate in smantana lichida si ou.
PREZENTAREA PE FARFURIE:
Pregatesc doua farfurii. Scot feliile de cozonac pe o hartie absorbanta – arata bine, au prins un pic de pojghita de la unt. In farfurii, torn cativa stropi de sirop de artar, apoi aranjez cate o felie de cozonac, taiata pe diagonala. Fac quenelle din frisca (cu doua linguri, trecand frisca dintr-o lingura in cealalta) si le asez peste cozonac. La final, aranjez fructele. In farfuria din care va servi Ea, capsunele sunt taiate cubulete, iar in cea din care va servi El, acestea pot ramane intregi. La final, pun afinele, coacazele si mai torn putin sirop de artar.
Bon Appetit!
Pingback: Micul dejun, un ritual regesc pe care îl iubesc. Bună-i dimineața!